I tvättstugan hänger årets första skörd från kryddrabatten. Kryddtimjan och rosmarin. När det har torkat är det apelsintimjan, dragon, olika sorters mynta och oregano som står på tur. Jag älskar att använda färska kryddor och örter i matlagning och det är så mycket trevligare att veta att dom är odlade med kärlek och omsorg än färdiga krukor från mataffären.
Rönnbärsgelé blir det gott om i år. Vi har 4 stycken stora Rönn på tomten som alla dignar med klarröda bär. Jag har aldrig gjort rönnbärsgelé förut. Tur att man har en mamma och en mormor som kan sånt där.
Förutom ätbart så har jag börjat "skörda" blommor också. Rosen H.C. Andersen har så många knoppar att jag kände mig tvungen att plocka till en bukett. Nu kan vi njuta av den djupt röda färgen både inne och ute.
Luktärter är ju bara ett måste i bukett. Doften slår emot som en vägg när man går förbi. Här tillsammans med rosen "Burgundy Ice".
Perennrabatten ser allmänt förjävlig ut just nu så man tittar helst åt andra hållet. Men Atlasblommorna som står i den är i full blom och det vill man ju inte missa. Man upskattar dom så mycket mer vid sittplatsen.
De örterna känner jag igen!
SvaraRaderaKlädnyporna var en bra idé.
Kram Eva Linnea
Är det inte kul och visst känner man sig n¨jd när man har så mycket i trädgården. Det är lön för mödan det. Borde kanske ta in några örter jag också...
SvaraRaderaJag har inga atlas blommor men blivit lovade gula av min svägerska. Det är härligt att ha egna kryddor att plocka och ta in och torka, MB
SvaraRaderaHärligt med egna kryddor och spännande med rönnbärsgelé! Det är tur att "mammorna" finns som kan de där gamla härliga recepten...
SvaraRaderaHa det bra! Jenny
Visst blir man inspirerad av alla röda bär! Jag går oxå och funderar på rönnbärgelé. Det är väl gott?
SvaraRaderaKarin