torsdag 24 september 2009

Höstträdgård

På dagen stiger temperaturen sällan över 10 grader nu, och om nätterna så håller det sig bara precis över nollan. Så man kan ju undra varför allting fortsätter att blomma i rabatterna.


Stäppsalvia och Burgundy Ice, en perfekt kombination i mina ögon.
Svedjenävan har bara precis börjat blomma. Jag hoppas den frösår sig riktigt mycket till nästa år.

Violerna som frösår sig själva över hela trädgården. Här växer dom mitt i smultronlandet.


Kärleksörten är ju en klar höstfavorit. Rosenstaven bakom blommar fortfarande.Väljer man kameravinkel rätt så är ju hela rabatten fortfarande i blom. Kärleksört, rosenstav, tobaksblomster, lin, atlasblommor och solhattar.Och i veckan besökte jag än en gång Solberga handelsträdgård. Det var rea på utvalda perenner och jag fick med mig mycket hem. Alunrot, olika nävor, strandiris och revsuga. Jag köpte även lite höstfägring till krukorna, prydnadskål, ljung och en härligt vacker mörklila alunrot.

Jag har inte kommit mig för att plantera krukorna ännu, men det blir nog under dagen nån gång.

7 kommentarer:

 1. Å vad jag gillar färgen på rosen!! Ja hela planteringen du visar i höstblom är urtjusig! Roligt att se att planteringstiden inte är över än. ;) Jag ska plantera lite ljung i helgen, men det får bli det sista för i år.

  SvaraRadera
 2. Så fint du har det och så mycket ni hunnit med. Om några år har ni nog ingen gräsmatta kvar, eller??
  Jag håller med dig om färgerna på ros och salvia, superfina tillsammans.

  SvaraRadera
 3. Va' många blommor som blommar! Jättevackert!
  Karin

  SvaraRadera
 4. Jättefina blommor du har Kombinationen Rosen och Salvian var ju perfekt kan inte bli bättre.Jag fick ett erbjudande från Odla om en mörk lila ros kanske jag skall beställa den . För din är ju jättefin.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Här har vi inte så kallt på dagarna men idag har det regnat och det behövdes verkligen. Hoppas på mer faktiskt. Fina höstiga bilder!

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt med höstblommarna! Kanske inte lika efterlängtade som vårfloret, men ändå. De ger mig en känsla av 'Carpe diem' där de står och blommar som bäst när frosten kommer krypande. Det var vackert med rosen och salvian tillsammans! Och bilden med gärdesgården (stavning???)är så vacker.
  Må så gott!
  Ester

  SvaraRadera
 7. Stäppsalvia och Burgundy Ice är verkligen fina tillsammans.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera