onsdag 16 september 2009

Sten

Jag älskar att ha sten i trädgården. Och den här veckan har Marias Trädgårdsblogg just sten som tema. Gå in och kika hos henne för ännu mer bilder och inspiration.

Vi har nyligen blivit klara med att lägga grusgångar på hela norrsidan av trädgården. Gruset gör sig bra mot stenarna som kantar örtagården. När det har regnat är gruset en röd nyans, som på bilden. När gruset är tort är det nästan vitt, och matchar de grå betongstenarna som kantar perenn rabatten.


En låg stenmur med mossflox, silverarv och lammörn. Som vackrast på våren då mossfloxen blommar i små rosa kuddar.

En övervuxen stentrappa. Här har silverarv fått växa ostört lite för länge. Det får nog bli en rensning här framöver. Men jag gillar hur växterna ger den hårda stenen ett mjukare intryck.


När vi grävde för dammen oroade vi oss för hur vi skulle få tillräckligt med sten till dammkanten. Men vi oroade oss i onödan. Vartefter vi grävde fick vi upp mer och mer sten. Detta är bara en bråkdel av vad som fanns i marken.Dammen är kantad i sten av olika storlekar.Taklök gör sig bäst mot sten tycker jag. Här är den planterad direkt i grusgången som går lägs med dammen.


En kruka med taklök, sten och akvariesand.


7 kommentarer:

 1. ja här var det sten och massor med sten!!! Säger det igen vilket gediget arbete du/ni gjort med er trädgård. Jag flyttade in i en uppväxt trädgård och gör små projket hel tiden och har sågat ner ett stort träd. satt lite kant sten och lite trampstenar.

  Tack för att du vill var med på mitt Tema, det är verkligen kul att se hur alla har det och vad ni alla kommer att tänka på,
  Maria

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också sten. Jag återkommer på temat!
  Karin

  SvaraRadera
 3. Hallå, det här var supersnyggt. Jag älskar att jobba med stora oregelbundna stenar men det är ju så rackarns jobbigt!

  Jag lägger upp det här under favvoinlägg på min blogg som inspiration.

  Marit

  SvaraRadera
 4. Snyggt!
  När jag sticker spaden i jorden brukar det säga -Klonk, så här finns också gott om sten. Jag är stenrik kan man säga. ;)

  SvaraRadera
 5. Natursten kan man knappast få för mycket utav. Vilka fina arbeten (anläggningar) ni gjort!
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Jättesnyggt med sten, Jag är också stenrik. Det går inte att få ner en spade i marken utan jag får använda spett när jag skall gräva ett hål och god tillgång på jord är ett måste hos mig.
  Men jag använder mycket sten för att inte behöva bära bort den.Och det ger ju både värme och behåller fukten i jorden .

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 7. Så fint det har blivit och vilket jobb!
  Otroligt vackert med alla natursten! Har ni grävt bort gräset eller bara lagt täckduk över?
  gulligt också med den lilla dammen. Här ska vi anlägga damm till nästa sommar!
  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera