söndag 13 september 2009

Favoritsaker i trädgården

Jag har många favoritsaker i min trädgård. Ibland ändrar det lite efter humör och säsong också. Men just nu så är mina favorit saker:

Hängpelargonerna vid entrén. Jag har lite svårt för pelargoner i vanliga fall, men dom här föll jag för.Mitt nya pyntbord vid entrén som blev hur bra som helst.

Lupiner. Påminner om barndomen och är något jag inte kan vara utan i min trädgård. Fast så här års får jag nöja mig med att titta på bilder.


Den röda malvan som växer intill boden. Jag älskar den här färgen.Lavendel när det är överblommat. Färgen blir mjukare och behagligare.
Rosen Burgundy Ice. En riktig sammetsros.

Min hund Atlas som har fått lov att lära sig att inte dundra genom rabatterna i högsta fart. Han glömmer bort sig ibland, men det får vi väl leva med.

Min sambo som är bäst på att göra allt det som jag tycker är så tråkigt, nämligen gräva och rensa ogräs.

Gärdsgårdens som min sambo byggde i våras. Innan den kom upp så fanns det ingen gräns mellan vår tomt och skogen. Nu känns det verkligen ombonat i den här delen av trädgården.


Och sist men inte minst, dammen.


Vad har ni för favoriter i era trädgårdar?


6 kommentarer:

 1. Oj så mycket fint du visar! Ditt pyntbord gillar jag mycket. Damm har vi också och den tillhör favoriterna här precis som mina två pyntbord. Vårt nya utekök har blivit en stor favorit och så klart Lugnet, vårt älskade växthus.
  I blomväg så tillhör stockrosorna, doftviolerna, pionerna, aklejorna och julrosorna mina favoriter men jag är även väldigt glad för buskar med fina höstfärger. Oj, jag kan nog fortsätta länge! Älskar helt enkelt min trädgård!

  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 2. Vad mycket fint, gillar er damm!
  Karin

  SvaraRadera
 3. Vad fint ni har det!
  Mina favoriter här hemma är syrenhortensia, vidjehortensia, fruktträden och allt bus och stoj! :)

  SvaraRadera
 4. Jag har ingen drömträdgård, men det är mycket i den som jag gillar ändå! :) Allra bäst gillar jag vårat växthus och så pionerna förstås.

  SvaraRadera
 5. Först och främst vill jag säga.. tack!
  Tack för dina rara ord hos mig, det betyder verkligen mycket. Blev väldigt glad att se en ny besökare hos mig... :)

  Och sen.... vilken härlig trädgård ni har! Precis i min stil!
  Är din sambo kanske intresserad av mer ogräsrensning... i så fall kan han titta förbi hos oss .... hi hi.

  Ha det gott! Kram Marie

  SvaraRadera
 6. Hej, vilken tur att du lämnade en kommentar hos mig så att jag hittade hit! Din damm ser verkligen härlig ut. Mina favoriter... det måste ju bli de Japanska lönnarna tätt följda av funkior, alunrot och dagliljor. ha en fin kväll / gittan

  SvaraRadera