lördag 29 augusti 2009

Sittplatser

Det är lite rörigt i trädgården just nu. Jag har ju äntligen övertalat sambon att man måste inte ha gräsmatta precis överallt, och vi är mitt uppe i att gruslägga i stort sett hela norrsidan. Så dom flesta sittplatserna har stått staplade mot boden medans vi håller på. Men nu har vi kommit långt nog att kunna bära tillbaka ett par stycken. Och eftersom Marias Trädgårdsblogg har som tema denna vecka just sittplatser så passar jag på att visa dom här.


Här är våran hund på hans favoritplats under bordet i min krukhörna. Han är den morgontröttaste hund jag nånsin träffat. När man släpper ut honom på morgonen går han raka vägen till den här platsen och lägger sig och somnar om.
Så här såg en av våra uteplatser ut innan vi började grusa. Insynsskyddet flätade jag ihop som snabbast i våras så man inte känner sig så uttittad av folk som promenerar förbi. Där ska det bli nåt mer permanent nu under hösten. Fortsätning följer...
Vid dammen har vi en gammal bänk. Den lyser alldeles för vit tycker jag, och den får nog en ljusgrön färg sen. I bakgrunden står hängmattan för riktigt lata stunder.


Ett kafé bord intill kryddlandet. Den här delen är vi (nästan) klara med och det såg genast bättre ut när jag släpade fram bord och stolar.
4 kommentarer:

 1. I den hängmattan kunde jag tillbringat många timmar en varm sommardag...är ganska så avundsjuk på din damm!! Smart med en sittplats vid örtträdgården, har upptäckt att jag gärna sitter i min köksträdgård, det är så mycket som händer där och fjärilar... tro mig, när man har en liten tomt i et stort villaområde kan man allt om insynskydd, det var inte speciellt kul när alla följde ölets väg mot strupen när vi grillade :)

  SvaraRadera
 2. Hallå, vilken fin damm som är på gång! Vi håller på att planera en damm, det är mycket att ta hänsyn till märker jag.

  Marit

  SvaraRadera
 3. Åååå vilken trädgård, det där staketet/ gärsgården gillar jag skarpt och din damm å när till hängmattan och bar njuta av dammen.

  Fina ställe du hittat på sittplatser och tack för att du ville länka dem till min sida.Hoppas med tiden att andra kan komma och läsa länkaran när dom vill ha inspiration till sittplatser.

  Maria Berg, Marias Trädgårdsblogg

  SvaraRadera
 4. Tack för din kommentar! =)
  Jättekul att du hittar inspiration, våra dammar har lite samma stil tycker jag.
  Vad är det för fiskar ni har?

  Det vore kul att se en mer överblickande bild!

  SvaraRadera