onsdag 12 augusti 2009

Augusti....redan.

Augusti. Redan. Vi började med första spadtaget i slutet av maj och skapade kryddlandet på en dag. Det blev helt enormt. 3 meter i diameter, indelat i "tårtbitar". Växterna köpte vi på handelsträdgård i uppsala som jag inte minns vad den heter. Det gick på närmare 1000 spänn. Men allt växte som bara den och det var värt det. Förrutom basilikan, den tvärdog när det kom en frostnatt i början på juni. Men nästa år blir det frösådder för att utöka. Då ska hela kryddlandet var packat med olika kryddor.



Efter kryddlandet kom blomrabatten. Den började som en liten halvmåne på några meter lång och en halvmeter bred, men vi insåg ju genast att den var på tok för liten, så vi fortsatte att gräva tills den var ca 25kvm. Där tryckte vi in allt vi kunde hitta på andra ställen i trädgården bara för att ha nåt. Och slängde ner en massa frö för sommarblommor. Men tanken är att fixa till den nu i höst till en perennrabatt. Småplantor står på tillväxt. Men inte tillräckligt många tyvärr.



Den 12 Juni började vi gräva för damm. Den blev över 30kvm i yta.
Så här ser den ut nu;


Och i dagsläge är vi mitt uppe i att göra grusgångar överallt. Det började med att göra en grusgång runt hela dammen, sen fortsatte vi runt rabatten och kryddlandet (och var då tvugna att utöka rabatten med ytterliggare 10kvm för att få proportionerna rätt) och nu står vi i valet och kvalet om vi ska grusa hela norrsidan medan vi ändå håller på. Fortsättning följer.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar