lördag 3 april 2010

Tranorna hade rätt

Först kom tranorna, sen kom våren. På flera ställen i trädgården är snön nu helt borta. (i och för sig så ligger 90% av trädgården fortfarande begravd under snö, men jag undviker dom områderna)

Den tidigare frusna bäcken inte bara porlar, den riktigt forsar fram. Jag står gärna på bron och blundar och lyssnar till ljudet av rinnande vatten, med solen i ansiktet.
Hela kryddlandet tittar fram nu. Den djupa snön har skyddat allt som legat under. Salvian är fortfarande grön. Vilken bra tjuvstart på växandet.

En taklök tittar fram ur snön.


Alunroten har också legat skyddad under snön. Har så klart glömt vad denna heter, men kanske creme brulé eller något liknande.


En till alunrot. Självklart minns jag inte vad denna heter heller, men den är härligt lila. Här delar den rabatt med murgröna och strandiris (behöver nog ta saxen till strandirisen)Underbart. Fortsätter solen skina så kanske resten av trädgården får möjlighet att titta fram ur snödrivorna också. Snart kan man nog gå ut i skogen för ett vårskrik.


4 kommentarer:

 1. Oh, det är sååå härligt med alla små växter som rufsiga tittar fram ur snön!
  Jag minns hur jag för ett par veckor sedan sprang där och utropade små "Oh!" och "Åh!" vid varje litet strå som kom fram.
  Idag har jag studerat humlorna och ett bi som yrvakna flugit runt och letat nektar. Härlig dag i solen har vi haft här!
  Vyn med din bäck är heeeelt underbar:-)

  Ha en gosig kväll!

  SvaraRadera
 2. Nääää... har du en egen bäck! Oh,så mysigt!!! Då kan du gott få dras med snön lite till "skrattar" Visst är det härligt när trädgården börjar tina fram och man upptäcker den ena växten efter den andra.

  SvaraRadera
 3. Hoppas att det blir en fin dag i morgon för då är jag ledig och skulle vilja ut och titta hur det ser ut runt mig//Britt

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig tomt ni har! Har alltid drömt om en bäck med en liten bro över - så ljuvligt det mste vara med porlande vatten!

  SvaraRadera