torsdag 8 april 2010

Första snödroppen

Plötsligt händer det. Man står helt oanande i sin trädgård och råkar titta ner. Och där, mitt framför ögonen står dom, årets första snödroppar. Nu är ju dessa två ensamma skönheter ingenting att jämnföra med dom hav av snödroppar som visas på andra bloggar. Men min lycka var enorm.


Eftersom min kamera har gett upp allt hopp om liv så är bilderna inte av så hög kvalitet. Men det får duga tills jag har råd med en ny kamera. Och nånstans så anar jag att ni alla vet vad jag talar om, den där känslan man får när man vet att nu, nu är våren verkligen här. Så ni förstår nog ändå, utan proffsbilder.


Rabarbern har också börjat titta upp. Skrynklig och nästan självlysande. Vi planterade rabarbern ganska sent på sommaren förra året. Man ska ju inte plocka av den första säsongen sägs det. Är det förra året som gäller som första säsongen, eller det här året? Någon som vet? Blir svårt att låta bli att plocka. Sambon gör ju grymt god rabarberpaj.5 kommentarer:

 1. Vad kul att du var och hälsade på hos mig, du är så välkommen tillbaka!

  Visst är det härligt där det börjat titta upp i trädgården. Ska nog ta med mig kameran och ta en liten titt om det hänt något hos mig.

  // Camilla

  SvaraRadera
 2. Jag förstår dig helt och hållet, känslan av att något spirar och gror,naturen som vaknar till liv, och smaken av rabarberpaj, mums, varma majdagar med paj och vaniljglass på terrassen :)

  SvaraRadera
 3. Visst är det underbart när livstecknen kommer. Jag tror första året är planteringsåret. Jag skulle skörda några stänglar.
  Karin

  SvaraRadera
 4. Klart du ska vara lycklig över dina första snödroppar och den där härliga känslan...som kommer till oss alla fast på lite olika tidpunkt ;)
  Rabarber har så häftigt växtsätt...snacka om växtkraft. Jag tror också du kan skörda rabarber i år. Mycket gott man kan göra..mums...

  SvaraRadera