söndag 28 mars 2010

pärlhyacinter som tröstar

Jag blir så vansinnigt avundsjuk på alla bloggar just nu som är fyllda med penséer, julrosor, snödroppar och andra underbara vårtecken. Här hos oss ligger marken djupt ner under snön.

Men jag har ju mina pärlhyacinter på köksbordet till tröst. En kopp vår, som Ester så fyndigt kommenterade. Och idén till att plantera lökarna i tékoppar fick jag av Mia.


Nu längtar jag efter att dom ska visa sig i trädgården också. Jag har tagit bort snön lite varsamt och går och kikar flera gånger om dagen för att se om något händer. Men inte ännu. Tålamod...det har jag verkligen inte!

9 kommentarer:

 1. Det kändes hopplöst här också, kan jag lova men sedan smällde det till. Snön försvann otroligt snabbt när den väl började smälta. Men jag vet hur det känns. Innan jag flyttade till Skåne bodde jag norr om Stockholm och hade sommarstuga på Värmdö. När man kom ut till stugan (med dess norrsluttning)var vintern alltid kvar 2-3 veckor längre än hemma.
  Härda ut! Jag håller tummarna för att det snart börjar smälta hos dig också.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det är tur vi kan njuta av vårlökarna inne, för ute kommer dom väl lagom till midsommar. När snön först är borta kommer vi att dansa som kalvar på vårbete, med full kraft och energi, ska du se :) Det är bara att ge sig till tåls, och det är jag inte något bra på, suck..

  SvaraRadera
 3. ....och har snön bara börjat försvinna brukar det ju gå snabbt sen...
  Fina pärlhyacinter ;)

  SvaraRadera
 4. Hej! Här kommer en kopp, eller varför inte en hel servis med vårenergi, så att du ska stå ut med väntan! Jag är tacksam för att våren kommit hit, för jag blev nästan tokig av vårlängtan
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 5. Samma här, vinter och snö så långt ögat når och i helgen fick vi några dm till.
  Jag njuter av dina pärlor inomhus så länge... :)

  SvaraRadera
 6. Pärlhyacinter tillhör favoriterna!
  Karin

  SvaraRadera
 7. Det är inte mycket som syns här heller, men jag ser att det kommer sakta men säkert//Britt

  SvaraRadera
 8. Äntligen är snön helt borta och jag kan få vårstäda i rabatterna. Att det kan vara så roligt att städa ute när det är mer eller mindre 'pest' att städa inne :-))
  Glad Påsk
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Hej! Vilken fin trädgård ni skapat av gräsmattan! Håller sen ett par år tillbaka på med detsamma, om än i mycket långsam takt ;-)
  Blir riktigt avundsjuk på dammen o gärdsgården!
  Har ingen sambo så jag gräver på egen hand.....
  Hoppas våren drabbar er snart, brukar ju gå fort när väl tranorna kommit!
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera