måndag 9 november 2009

Äntligen!!!!

Äntligen har jag fått tillbaka min älskade laptop. Och det bästa är att dom lyckades rädda allt som låg på datorn. Jag var ju livrädd att alla bilder och sånt skulle försvinna. Men ibland har man tur!


Vi har börjat bygga ett vindskydd. Här blåser det in tvärs över åkrarna och ställer till det i rabatterna.I framtiden vill vi nog ha en häck här. Men eftersom vi inte än bestämt oss för vad häcken ska bestå av så får det bli så här ett tag.
Så har man ju en anledning att klippa ner allt sly runt tomten också. Det blir mycket roligare när man ska använda det istället för att det är världens tråkigaste jobb. Framför har vi lagt överbliven dammduk för att skydda mot ogräs. Till våren blir det rabbatt av något slag där.


Härliga höstfärger.
Lökarna som jag inhandlat. Allium i olika storlekar. Ser fram emot de stora bollarna svävandes i rabatterna. Och ett par liljor för jag blev kär i dom.Mitt favorit träd. Nu när alla löven har fallit kommer formen fram.


Frosttäckta rosor

Solhattarna glittrar i solskenet. Den här bilden togs för en månad sen.

H.C. Anderssen i frostskrud
Nu när rönnbären blivit frostbitna är det dags för gelé


5 kommentarer:

 1. Hej! Vad kul att Du är tillbaka! Härligt att se Dina bilder och se lite nya projekt. Det där med vinden kan vara ett riktigt problem. Själv är jag ganska förskona från starka vindar trots att jag bor i Skåne. Ert vindskydd/staket är jättesnyggt. Jag gillar den naturliga looken. Kram...

  SvaraRadera
 2. Vilket fint staket! Vi har påbörjat ett liknande, men behöver fler vidjor. Jag gillar dina frostnupna bilder!
  Karin

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder! Vindskydd jobbar vi ständigt med här hos oss. Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Vilkn tur att det klarade sig och skönt att den är tillbaka! Vindskydd är ett kapitel för sig. Jag förstår inte hur det kan blåsa så där vi bor? Rönnbärsgelé lät lite spännande, men fåglarna har ju kalasat på alla bären här redan. Ha det gott / gittan

  SvaraRadera
 5. Vilken fin trädgård du/ni har! Bloggen är också jättefin.
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera