fredag 14 maj 2010

Ny kamera

I går fick jag en ny kamera av min underbara sambo. En systemkamera. Jag har aldrig använt en sån förut så det var verkigen roligt att gå runt och fota allt i trädgården. Jag har inget macro-objektiv (det står på önskelistan) men man kommer ganska nära ändå. Mycket bättre än med den gamla kompakt-kameran, där man var tvungen att beskära bilderna innan man kunde använda dom på bloggen.
Men något proffs är jag ju knappast. Jag får väl helt enkelt ge mig ut och öva lite till. Solen skiner och det är 18 grader varmt. Perfekt väder.


7 kommentarer:

 1. kul...en helt ny värld att upptäcka genom linsen ;)

  SvaraRadera
 2. Vad roligt med en ny kamera. De små penséerna/violerna du visar är jätteläckra och gör sig så bra på nära håll.
  Ha en fin helg. Kram!

  SvaraRadera
 3. Grattis. Det är så kul med en 'ordentlig' kamera. Jag fick en i julas men har fortfarande inte helt fått fatt i hur jag ska göra. Men vi får fota på - övning ger mästare. Tycker nog inte det ser så illa ut med dina då. Men penseer/ violer (vad är egentligen skillnaden) var ena riktiga mörka skönheter.
  Njut helgen och värmen :)

  SvaraRadera
 4. Så roligt! Jag minns fortfarande den känslan och älskar fortfarande min "nya vän" trots att vi hunnit bekanta oss i snart två år. Träning ger färdighet vet du väl / kram gittan

  SvaraRadera
 5. Kul med en ny kamera. Grattis.
  Vilka underbara penseer. Älskar färgen.
  Är avundsjuk också. Har ni 18 grader och här går jag med vinterkläder än fast vi hade sommar för några veckor sedan.
  Ha en härlig helg.
  Anje

  SvaraRadera
 6. Det var ju en kanonpresent från din sambo. Trädgårdslivet kommer inte att bli sig likt för dig nu när du kan se trädgården via din lins. Försök att skaffa makro så snart som möjligt, det ligger på min önskelista också.

  Ha det bra

  Marit

  SvaraRadera
 7. Grattis till nya kameran.. så himla kul med en "riktig" kamera =).. man utvecklas så i sitt fotande tycker jag när man har riktiga grejor. Din fråga hos mig om härdigheten på acer.. ja jag vet inte om den kan gå hos dig.. men jag vet jag sett hos flera att de har dessa små acer i krukor och då kan man ju flytta dem lite mer frostfritt eller i alla fall så de inte står på de mest utsatta ställena. Just de små som jag har, 4 st nu, blir ju inte mer än drygt någon meter och då passar de ju utmärkt i kruka och är dessutom görsnygga i det tycker jag i alla fall. Lycka till och prova i alla fall.. *ler*.. värt att prova. Ha det gott Moa

  SvaraRadera