söndag 14 februari 2010

Längtans ljuva plåga...

Jag vet att man ska uppskatta det vackra med varje årstid. Och visst har denna vinter varit otroligt vacker med all snö och rimfrost. Och jag vill ju absolut inte klaga, för den kunde ju lika gärna ha varit brun, geggig och grå.

Men nu längtar jag verkligen. Jag längtar efter vårens första fågelsång (som jag sen kommer att svära över när jag blir väckt av den tidigt varje morgon). Jag längtar efter första pärlhyacinterna som jag planterade längs med entrén. Jag längtar efter att höra bäcken porla med allt smältvatten. Jag längtar efter att så mina första frön för året, och allt dalltande som tillkommer. Jag längtar efter att få se hur allt slit och möda vi la ner förra året ser ut i år. Jag längtar!!!6 kommentarer:

 1. Hej där,
  så fin bild! Man riktigt kvider av längtan till att kunna plocka de där solvarma, doftande smultronen..hmmmmmm!

  Jag gillar ditt uttryck, att du blev med gräsmatt, det fick mig att fnissa lite för mig själv:-)

  Vi ses igen! Ha en härligt gla da!
  Hillevissan

  SvaraRadera
 2. Alternativet ickesnö just nu i mitten av februari hade väl ändå inte erbjudit så där värst mycket vår ändå...Jag är rätt nöjd med allt ljus som snön ger ;)
  Men visst längtar jag också ;)

  SvaraRadera
 3. Jo visst ska det bli skönt när vi slipper bylsa på oss!
  Karin

  SvaraRadera
 4. Får man smaka? Riktig sommarkänsla i den bilden!
  Eva

  SvaraRadera
 5. Jag förstår dig, man längtar så det nästan gör ont i bland, speciellt när man ser så sommerliga foton, dina smultron ser så fina ut. Vet du vad jag längtar mest efter? Gå barfota ut och sätta mig med frukostkaffen. Just nu trivs jag ganska bra med snö,men en månad till så börjar jag verkligen klaga.

  SvaraRadera
 6. Vilken sommkänsla som dök upp här...
  Det är rikedom att få plocka smultron på ett grässtrå.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera