söndag 28 mars 2010

pärlhyacinter som tröstar

Jag blir så vansinnigt avundsjuk på alla bloggar just nu som är fyllda med penséer, julrosor, snödroppar och andra underbara vårtecken. Här hos oss ligger marken djupt ner under snön.

Men jag har ju mina pärlhyacinter på köksbordet till tröst. En kopp vår, som Ester så fyndigt kommenterade. Och idén till att plantera lökarna i tékoppar fick jag av Mia.


Nu längtar jag efter att dom ska visa sig i trädgården också. Jag har tagit bort snön lite varsamt och går och kikar flera gånger om dagen för att se om något händer. Men inte ännu. Tålamod...det har jag verkligen inte!

lördag 27 mars 2010

Dator haveri

Efter ännu ett datorhaveri har jag gett upp hoppet om min gamla laptop. Tur att man har en sån underbar sambo som kommer hem med en alldeles sprillans ny variant. En liten minilaptop som får plats i handväskan. Så numera kan jag ha med mig den till jobbet, och kommer kunna blogga oftare. Och rosa är den också. Kan det bli bättre?


söndag 7 mars 2010

Våren har kommit till mig!

Nja, det är väl inte helt sant. Vintern håller fortfarande ett stadigt tag. Men jag kan inte vänta längre på våren så den har flyttat in i köket. Lite pärlhyacinter på köksbordet är ju aldrig fel.

Idén att plantera dom i tékoppar fick jag från en annan blogg. Men tyvärr kommer jag inte ihåg vilken. Men om du känner igen idén, eller om det rent av var din blogg, så säg till, jag länkar gärna. Det var en jätte vacker tékopp med pärlhyacintermotiv om jag minns rätt.

Här är i alla fall min version. Nu går jag ivrigt och väntar på att de ska blomma.


torsdag 4 mars 2010

Tillbaka blickar

I april förra året kom vår gärdsgård till. Det var lite av en familjedag, med min sambo, hans pappa och hans morfar som alla hjälptes åt.

Här står sambon och hugger lite.



Svärfar spettar hål i marken.


Morfar inspekterar och ser till att dom yngre generationerna gör allt på rätt sätt.


Gärdsgården börjar växa fram.



Det slutliga resultatet. Jag älskar verkligen vår gärdsgård. Den tillför så mycket till trädgården.



Dom här bilderna togs i april förra året. Det kan man inte tro när man tittar ut genom fönstret idag.