onsdag 23 december 2009

God Jul

Varje jul så envisas svärfar med att komma släpandes på en gran som han har huggit åt oss. Och varje jul så hamnar den utomhus eftersom vi inte julpyntar inomhus. Vi ställer den framför huset, slänger upp en ljusslinga runt den och där får den stå och lysa upp mörkret. Men i år lyckades vi få den kalaste och fulaste gran jag nånsin sett. Det var tveksamt om vi ens ville ha den i trädgården. Men man ska ju inte vara otacksam, så till slut ställde vi dit den i alla fall. Så med en bild på årets fulaste julgran vill jag hälsa er alla God Jul och Gott Nytt År!


måndag 14 december 2009

Vinterland

Oj vad glad jag blev när jag klev upp i morse och tittade ut genom fönstret. Borta var allt brunt och grått och lerigt. Istället var landskapet vitt vitt vitt. Vackert vackert vackert! Äntligen, säger jag! Det är en sen vinter här i norduppland jämnfört med tidigare år. Men väl värt att vänta på.

Nu hoppas jag att det ligger kvar. Men det snöar fortfarande, så det ser ju lovande ut.




lördag 12 december 2009

Utsikten täckt i mjölk

Dom här bilderna togs mitt på "ljusa" dagen. Det är ju inte mycket till utsikt man har, men kusligt vackert tycker jag.








onsdag 9 december 2009

Längtan

Ibland får man nöja sig med att titta tillbaka på hur det såg ut för flera månader sen, och dagdrömma om hur det kommer se ut igen i framtiden.


måndag 7 december 2009

Snö på bloggen

Jag har fått lite frågor om hur jag fixade snö på bloggen.

Gå in här så förklarar dom allt.

Tack till Irene med bloggen Blomster. Det var hos henne jag lärde mig.

söndag 6 december 2009

Adventspyssel

Jag har bakat saffran&mandel skorpor. Dom blev vädigt mumsiga. Jag gjorde en sats med kardemumma istället för saffran också. Dom blev också jättegoda.




Så har det blivit en krans i form av ett hjärta till ytterdörren också. Den är lite sné och skev. Men det ska ju synas att den är hemmagjord tycker jag.


Och så har jag ju pysslat lite på bloggen också så nu snöar det så fint nerför sidan.


I flera år har jag bojkottat julpynt totalt. Men i år blev jag så inspirerad av alla era fina kransar och adventsljus ni gjort så jag var tvungen att göra lite själv. Men nu räcker det nog med pynt för min del.

Hur gör ni? Gör ni allt pyssel till första advent eller småpysslar ni ända fram till jul?

fredag 4 december 2009

Vilket fantastiskt väder vi har

Säga vad man vill om kylan, men nog blir det vackrare med lite frost som dekoration på allting.



När solen ligger lågt ser allt ut som ur en saga.











tisdag 1 december 2009

Mina favoritblommor

Jag har ju som bekant en förkärlek för blommor som lupiner, fingerborgsblommor, stockrosor, riddarsporrar och irisar. I min trädgård har jag måååååånga favoriter, lite beroende på årstid och humör.

Eftersom trädgården är ny (vi tog första spadtaget i maj månad 2009) så har många av dessa blommor inte hunnit blomma i trädgården ännu, och jag har ont om bilder. Men av dom som blommade så fick jag några ovänttande favoriter.

Pelargoner är ingen favorit hos mig i vanliga fall, men den här hängpelargonen föll jag pladask för.




Lupiner kan jag inte vara utan. Jag tillbringade större delen av min barndom i England, men somrarna var hos mormor i Sverige. Lupiner påminner om dom somrarna.




Solhattarna drog till sig så många fjärilar att ibland gick hela dagar åt till att bara sitta och njuta av dom.





Jag har aldrig varit mycket för rosor, men sambon ville ha en rosenrabatt. Och det är jag glad för, det ledde till den här rosen. Burgundy Ice. Otroligt vacker.




Fler favoriter har jag som sagt. Men inte fler bilder. Men för mer favoritblommor så kan ni gå in på Marias Trädgårdsblogg. Hon har även en utlottning den här veckan.